Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açtı, çukurova, fuarı, kapılarını, kitap

2. Çukurova Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2. Çukurova Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

2 Çukurova kitap fuarı kapılarını açtı

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ, Türkiye Yayıncılar Birliği ve Çukurova Fuarcılık AŞnin işbirliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altınkoza AŞnin katkılarıyla düzenlenen 2 Çukurova Kitap ve Eğitim Fuarı açıldı

Adana Valisi İlhan Atış, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarın açılışındaki konuşmasına, fuar dolayısıyla yurdun dört bir yanından gelenlere “Bereketli topraklara hoşgeldiniz” diyerek başladı

Ucuz bilgisayar satıldığında insanların mağazalara akın ettiğini belirten Vali Atış, “Kitap fuarları açıldığında da on binlerce kişi dışarda beklemeli” dedi

Vali Atış, otururken yanına gelerek İsraile tepki göstermek amacıyla pankart açan iki gence izin almaları halinde kendilerinin de destek verebileceğini belirterek, “Bu iki genç ellerindeki pankartı açarken çok sinirliydi Sanki karşılarında onlardan farklı düşünen var gibi davrandılar Bizden izin isteselerdi köşede pankartlarıyla tepkilerini gösterebilirlerdi Biz de çocukların, kadınların, sivillerin öldürülmesini içten lanetliyoruz” diye konuştu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da kentte fuar dolayısıyla hareketlilik yaşandığını kaydederek, Adanadaki vatandaşların bu haftayı kitap bayramı olarak kutladığını, “Çukurovanın edebiyatın ve sanatın ovası olduğunu” söyledi

Fuarın onur konuğu yazar Muzaffer İzgü de memleketi Adanada olmaktan gurur duyduğunu belirtti İzgü, Adananın okuyan bir kent olduğunu ifade ederek, “Gazeteler, okuyan kent şurası, burası diyor ama en çok okuyan kent Adanadır Bu memleket Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Yılmaz Güney ve beni yetiştirmiştir” diye konuştu

TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan ise kitap okumanın önemine dikkati çekerek, “Kitap okur, yazılanları öğrenirsek hem bir daha kriz yaratmamayı hem de krize dayanmayı öğreniriz İnsanoğlu ancak edebiyatla, sanatla, bilimle, bilgiyle tahammül ve direnç kazanıyor Bunun da tüm sırları kitaplarda” dedi

Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Metin Celal de fuara gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, fuarın geçen yıla göre yüzde 40 oranında büyüdüğünü söyledi Celal, yayıncıların Adanaya yoğun ilgi gösterdiğine işaret ederek, “İnanıyorum ki fuar, Adananın kültür hayatını ve kitap okuma oranını daha da artıracaktır” diye konuştu

187 yayınevinin katıldığı, 9 gün sürecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 86 etkinlik düzenlenecek, imza günlerinde yaklaşık 350 yazar okuyucularla buluşacak

Öte yandan, pankart açtıkları gerekçesiyle alandan uzaklaştırılan Sosyalist Gençler Derneği üyesi iki genç kız, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com