Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başyapıtların, dünyası, gizemli, kitabının, özeti

Başyapıtların Gizemli Dünyası Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başyapıtların Gizemli Dünyası Kitabının Özeti

Başyapıtların Gizemli Dünyası

Sanat yapıtlarının tarihlenmesinde olduğu kadar, analizinde de, zamanımızın ileri düzeydeki bilimsel tekniklerinden yararlanmak, yaşadığımız dönemin kaçınılmaz olguları arasındadır Bu yöndeki araştırmalar, estetik mesajı kavramakta zorunlu bir aşama olarak ele alındığında, sanatçının yöntemi ve yapıtın oluşumu hakkında bizi aydınlatır ve daha derinlemesine bir kavrayış edinmemize yardımcı olur

Öte yandan bu yeni bilimsel yaklaşım, sahte yapıtları tanımamıza, yapıtın oluşum süreci içindeki aşamaları saptamamıza, malzemede ortaya çıkan değişimleri izlememize ve çoğu zaman da şaşırtıcı bulgularla karşılaşmamıza olanak verir

Bu ve benzeri sorunlar üzerinde, tanınmış bir uzmanın kaleminden çıkan bu kitap, bilinenlerin ötesindeki bilimsel bulguların sonuçlarını, bu konudaki gelişmeleri, gerilerde kalmış olan birikimleri gündeme getirmektedir

Yazar : Madeleine Hours

Yayınevi : İmge Kitabevi

Sayfa Sayısı : 226

Etiket Fiyatı : 14,50 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2001

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com