Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşüncenin, esasları, kitap, tasavvufi, özeti

Tasavvufi Düşüncenin Esasları Kitap Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tasavvufi Düşüncenin Esasları Kitap Özeti

Tasavvufi Düşüncenin Esasları

Bu eser, Anadolu Selçukluları Devrinin en güçlü ve çok yönlü fikir ve aksiyon adamlarından biri olan ve Ahi Evren diye bilinen Hace Nasîrüd-din Mahmudun “Tabsiratül-mübtedi ve “Tezkiretül-mün¬tehi” adlı eserinin tercümesidir Asırlardan beridir başta Sadrud-din Muhammed el-Konevî olmak üzere muhtelif ilim adamlarına mal edilen bu eser, yedi asırdır Anadoludaki tekke ve zaviyelerde en çok okunan ve tanınan bir eser olmuştur Tasavvufî dünya görüşünü çok özlü bir şekilde ve basite indirgeyerek sunan bir eserdir Bu özelliği ile hacimce küçük ve fakat muhtevaca doyurucudur Daha çok kısa adı olan “Tabsıra” diye tanınmıştır
Ahi Evrenin bu eserinin tercüme edilerek yayınlanması ile yedi asır önceki siyasî ve fikrî baskının zamanımıza kadar gelen etkileri kaldırılmış olacaktır Ayrıca Ahi Evren de ilk olarak eserleri ile tanıtılmış olacaktır
Burada Ahi Evrenin birkaç eserinin yedi asırlık zaman içinde geçirdiği safahat gösterilerek bu çalışmanın ne kadar zor safhalardan geçtiği de belirtilmiş olacaktır

Yazar : ProfDr Mikail Bayram
Yayınevi : Nüve Kültür
Sayfa Sayısı : 214
Etiket Fiyatı : 10,00 YTL
Basım Tarihi : Kasım 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com