Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, seyyahatname, özeti

Seyyahatname Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Seyyahatname Kitabının Özeti

Seyyahatname

Hızır,

- Dile benden ne dilersin? diye sordu

- Sağlığını, dedim

- Hey avanak, benim sağlığımdan sana ne? dedi

- Öyleyse benim sağlığım, dedim Hızır,

- Para olmayınca, sağlık ne boka yarar hey akılsız!, dedi

İşte o zaman az önce söylediğim, "Bir zengin olsam ben" türküsünü ansıdım Gelgelelim, saygımdan dilim damağıma dolanarak, Hızır Aleyhisselâma "Bir zengin olsam ben!" diyecek yerde, başımın ateşin*den mi, şanssızlıktan, yoksa şaşkınlıktan mı, her nedense,

- Bir gezgin olsam ben! demişim Hızır bir kahkaha atıp,

- Senin gibi şaşkına Hızır neylesin? Zengini, gezgini birbirine karıştırırsın hey kafasız! İstediğin gezgin olmaksa, haydi gez, dolaş! Tann seni gezgin eylesin! dedi Deme*siyle gözden yitip karanlıklarda yok oldu

Yazar : Aziz Nesin

Yayınevi : Nesin Yayınevi

Sayfa Sayısı : 136

Etiket Fiyatı : 8,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com