11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kastamonu Hikayeleri Kitabının Özeti
Kastamonu Hikayeleri
Bakmayın şimdi giydiğim yamalı urbaya  Ben huzur şehri, zenginlik ve refah ülkesiyim Küre'nin bakırından Azdavay'ın taşkömürüne, Tosya'nın pirincinden Taşköprü'nün sarımsağına  Alın teriyle sulanan, nasırlı ellerle çapalanan toprağımın her bir karışından fışkıran nimete bulandım tırpan tırpan, tezek tezek, emek emek  
Ben Kastamonu'yum  
Evliyalar diyarı, şüheda yatağıyım  Biliyorum çoook uzun zaman geçti aradan Eski heybetim, eski ihtişamım kalmadı Ne de çok değiştim, ne de ağır bir çöküntü içindeyim  Bana "Batının Doğusu" diyorlar! Gücüme gitmiyor değil hani Neydim be bir zamanlar ben  Hatırlıyorum da İbni Batuta adında Afrikalı bir seyyah gelmişti Candaroğlu Süleyman zamanında yurduma Beş asır önce  Hayran kalmıştı bendeki zenginliğe, bendeki bolluğa, ucuzluğa, refaha  Neden kaçıyorsunuz benden? Neden İstanbul'daki Kastamonulu nüfusu Kastamonu'dakini üçe beşe katlıyor? Neden toprağımda doğanı toprağımda tutamaz oldum? Neden insanımı besleyemez hale geldim? Çoraklaştım, güçsüzleştim, dermansız kaldım? Benim çok gücüme gidiyor "Batının Doğusu" olmak  Ya sizin?
Yazar : Erdal Arslan
Yayınevi : İskenderiye Yayınları
Sayfa Sayısı : 112
Etiket Fiyatı : 7,50 YTL
Basım Tarihi : Temmuz 2007
|
|
|