Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boyutları, imanın, kitabının, özeti

İmanın Boyutları Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmanın Boyutları Kitabının Özeti

İmanın Boyutları

Bu eser, Türkiye Selçukluları Devrinin en güçlü ve çok yönlü bilginlerinden olup Ahi Teşkilâtının baş mimarı sayılan Ahi Evren Hace Nasîrüd-din Mahmud el-Hoyînin “Metaliül-İman” adlı Fars¬ça eserinin tercümesidir Eserin Farsça metni henüz yayınlanmış değildir El yazması nüshaları esas alınarak Türkçeye tercüme edilmiştir

Ahi Evren Hace Nasîrüd-din-i Mahmud, kurmuş olduğu Ahi Teşkilatının yapısı içindeki 32 çeşit esnaf ve sanatkarlar zümresinin (usta, kalfa, çırak ve yamakların) manevi dünyalarını tarif ve imanlarının boyutlarını belirlemek amacıyla bu eserini kaleme almıştır Bunu yaparken de hocası meşhur Eşarî kelamcısı Fahrud-din-i Razinin yolundan giderek Eşarî mezhebi ölçü ve kalıplarına bağlı kalmıştır Fakat temel amacı, Ahi Teşkilatına intisab edenlerin inanç dünyalarını inşa etmek ve onlara belli bir inanç formasyonu kazandırmak olmuştur Böylece büyük bir eğitimci ve teşkilatçı olan Ahi Evren Hace Nasîrüd-din Mahmud, kurduğu teşkilatın piri olarak teşkilattaki fertlere belli bir imanî şahsiyet kazandırmayı planlamıştır Nitekim “Menahic-i Seyfî” adlı eserini de esnaf ve sanatkarlar zümresinin dinî yaşayışlarını ölçülendirmek ve yönlendirmek amacıyla kaleme almıştır

Yazar:Mikail Bayram
Yayınevi:Nüve Kültür
Sayfa Sayısı:112
Etiket Fiyatı:9,00 YTL
Basım Tarihi:Eylül 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com