Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arzu, helen, kitabının, özeti

Helen Ve Arzu Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Helen Ve Arzu Kitabının Özeti

Helen ve Arzu

Çalışmalarının çoğu, iyi satılmasına, sıkça yeniden basılmasına ve pek çok dile çevrilmesine rağmen sadece yeraltı yaşamına sahiptir ve saygı görmemeleri onları şüpheli kılmıştır Kalitesi ve yazın gücü her okur için bariz sayılacak 'Kabul görmüş' romanları, Kâbil'in Kitabı ve Genç Âdem bile, kitapçılarda, gerek kitapçılardan kaynaklanan bir tür ahlâki sansür, gerek yayıncılardan kaynaklanan kasten kısıtlı tanıtım, gerekse çekingen okur talebi veya üçünün karışımı sayesinde zor bulunanlar arasına girmiştir Tüm bunlar, okurun, Trocchi'nin yapıtını ve değerini anlamasını epey zorlaştırmıştır Bu durum, Andrew Murray Scott, onun biyografisini ve seçkisini yayınladığında biraz düzelmiştir ama antoloji erotik romanlardan uzak durmuş ve okurların, yeraltı Trocchi'si ile yerüstü Trocchi'si arasında bulunan bağlantıların sorgulanmaya değip değmediğini görmesine yardım etme fırsatını kaçırmıştır Gerçekte bu bağlantılar vardır ve bu kitapların en başarılısının, ilk kez Ocak 1954'te Paris'teki Olympia Press tarafından basılan Helen ve Arzu'nun yeniden basılması çok iyidir

Yazar : Alexander Trocchi

Yayınevi : Versus Kitap

Sayfa Sayısı : 194

Etiket Fiyatı : 14,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com