Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kabala, kadim, kitabının, mistik, yahudi, öğretisi, özeti

Kabala Yahudi Kadim Mistik Öğretisi Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kabala Yahudi Kadim Mistik Öğretisi Kitabının Özeti

Kabala Yahudi Kadim Mistik Öğretisi

Kabala öğretisi, hem antik felsefeye hem de çağdaş felsefeye zengin anlayışlar kazandırmıştır Felsefe, psikoloji ve dine Kabala sembollerinin merceği ile bakıldığında, daha derin anlamlar ortaya çıkar Bunun sonunda bu kadim mistik hazine, çağdaş ve postmodern felsefe yaklaşımı ile psikoloji ve tanrıbilim içinde yer bulabilir Bir örnek vermek gerekirse, Kabala'nın kaynaklarından Sefer Yetzirah'da anlatılan Evren Yaratılış süreci, modern bilimin benimsediği Big-Bang teorisi ile bire bir benzerlik göstermektedir

Kabala'ya Yahudiliğin dışında da her dönemde büyük bir merak ve ilgi duyulmaktadır Gerçekten de insanoğlunun içinde yaşadığı doğa ve kültür ortamı ile Kabala bilgisinin çok sıkı ilişkisi vardır Uzakdoğu dinleri dahil tüm din felsefelerinde Kabalanın izlerine rastlamak olanaklıdır Kabala öğretisinde yer alan evren teorisi ile İslam Tasavvuf'unda öngörülen yaradılış, Kabala sembollerinden Hamse (Beş parmak) ile Alevi geleneğindeki Fatma Ana'nın eli motifi de bu etkileşimin örnekleri olarak sayılabilir

Yazar:A Ekrem Ülkü

Yayınevi:Yeni İnsan Yayınevi

Sayfa Sayısı:287

Etiket Fiyatı:18,00 YTL

Basım Tarihi:Mart 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com