Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adan, asur, kitabının, zye, özeti

Adan Zye Asur Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adan Zye Asur Kitabının Özeti

Adan Zye Asur

Sümerler; Mezopotamya egemenliğini Sargon Iin darbesiyle Akkadlara, oradan da Babil ve Asur gibi kent krallıklarına devrederken, bölgedeki ezoterik rüzgârın çevreye de yayılacağından haberdar değillerdi Krallık ve beyliklerin istikrarsızlık içinde bulunmaları nedeniyle, Akkadlardan sonra Asur ve Babil adlı iki kent krallığı ortaya çıktı
Bölgede yaşamın savaşlara endekslendiğini belirten tarihsel kaynaklar, diğer uygarlıklardan farklı olarak, savaşmak için askeri eğitime verilen önemi Asur kent krallığının her bölgesinde görmenin mümkün olduğunu bildirmektedir Eğitimdeki farklı bir uygulama da, İgmil-sinin Ur kentindeki okullarda yaptığı uygulamadır İgmil-Sin, “Adaman-dug-ga” adı verilen yazıcıları halktan seçerek, eğitimde bir devrim yapar ve Asurda okur oranının yükselmesini sağlar
Eğitimin yapıldığı okullarda, öğrenciler “tablet evinin oğlu”, öğretmenler “okulun babası”, üst sınıf öğrencileri de “büyük kardeş” şeklinde sınıflandırılırlardı Bilindiği gibi Sümerler “Edduba” adlı okullarda matematik, astronomi, coğrafya, tarım ve benzeri dallarda eğitim yaptırmışlardı Asurda ise daha çok savaş eğitimine önem verildiği görülmektedir
Kitapta; Ali Narçın, Sümerler ve Akkadlardan kopup bölgeyi hareketlendiren Babil, Asur kent krallıklarını, tarihsel ve kültürel açıdan inceleyerek, döneme dair terminolojiyi, alfabetik sırayla günümüze taşımıştır

Yazar : Ali Narçın
Yayınevi : Ozan Yayıncılık
Sayfa Sayısı : 464
Etiket Fiyatı : 22,00 YTL
Basım Tarihi : Kasım 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com