Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karadeniz, kitabının, oğuzcanın, serüveni, özeti

Oğuzca'nın Karadeniz Serüveni Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oğuzca'nın Karadeniz Serüveni Kitabının Özeti

Oğuzca'nın Karadeniz Serüveni

Büyük Türk dil ailesi içinde 'Oğuzca', aitlik duygusunun sosyolojik birliğin genel ölçütü olduğu kadar, bundan daha da önemlisi kültürel antropolojinin de temel ölçütlerinden biridir Ancak, kültür/dil bağlamında Oğuzcanın Karadeniz havzasındaki kapsam alanı (Kerkük, Hazar çevresi, Gürcistan, Anadolu Karadeniz'i, Kırım, Ukrayna, Bulgaristan ve Macaristan) göz önüne alındığında, bir dil'in etki alanı kadar, bölgedeki etnik çalışmalara da geniş ölçüde cevap verecek nitelikte olduğu anlaşılmaktadır Finli Türkolog Atilla jorma'nın bu çalışması bu yolda ilginç tespitlerle, genç araştırmacılara ışık tutmaktadır

Yazar:Atilla Jorma

Yayınevi:Doğu Kütüphanesi Yayınları

Sayfa Sayısı:184

Etiket Fiyatı:11,00 YTL

Basım Tarihi:Temmuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com