Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ipek, kırık, matruşka, özbey

Kırık Matruşka - İpek Özbey

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kırık Matruşka - İpek Özbey

CNN TÜRK'te görev yapan, yıllardır gazeteciliğe tutku ile bağlı edebiyat sevdalısı İpek Özbey'in 'Kırık Matruşka' adlı ilk kitabı İstiklal Kitabevi'nden piyasaya çıktı

Akıcı bir üslupla yazılmış, okuyucuya merakla sayfaları çevirten romanda nevrotik yapılı bir kadının iç hesaplaşmaları ve dış dünyayı algılayış biçimi trajik bir dille anlatılıyor

Beyoğlu, Ankara, Bodrum ve Irak arasında gidip gelen 163 sayfalık romanda çocuğunu kürtajla aldırmış olmanın acısını sürekli içinde hisseden Duru, Beyoğlu'nda bir barda karşılaştığı, uyuşturucu bağımlısı Zehra'yı, doğmamış kızı yerine koyar ve tüm özlemlerini onda gerçekleştirmeyi planlar

İçinde birden fazla kadın barındıran Duru'nun dünyası, sonu gelmez hesaplaşmaların toz dumanı içinde yeni kimliklere, yeni ve kırık kadın dünyalarına gebedir

Para kazanmak uğruna taşıyıcı anneliği kabul eden Zehra, karnında taşıdığı 'başkasına ait' bebeğe hepten bağlanmaya başlar ve onunla yeni bir yaşam kurmanın hayallerine kapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com