Mutlu Mutfak Kitabının Özeti Tavsiye |
11-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutlu Mutfak Kitabının Özeti TavsiyeMutlu Mutfak Kitabının Özeti Tavsiye 'Mutlu Mutfak' serisinin ikinci kitabını, cinselliği güçlendirici tarifler üzerine oluşturan Elif Edes Tapan: "Uyarıcı etkisi kanıtlanmış bir besin de yok, 'afrodizyak yemek yedim, süpermen oldum' durumu da" İki yıl önce 'Mutlu Mutfak' serisinin ilk kitabı 'Yeni Evliler için Misafir Sofraları'nı piyasaya çıkaran Elif Edes Tapan, şimdilerde 'Afrodizyak Yemekler: 44 Tabak Aşk' adlı kitabıyla adından söz ettiriyor Kitabını, anne ve babasının 44'üncü evlilik yıldönümleri şerefine yazdığını belirten Tapan; kitabıyla ilgili merak edilenleri anlattı MARKETLERDE BULUNUR Yazdığınız iki kitapta da neden sıradan yemekler değil de özel tarifler vermeyi tercih ettiniz? 'Mutlu Mutfak'; pratik, eğlenceli ve tematik kitaplar içeren bir seri oluyor Aslında kitaplarda her türlü tarif var Hem bilinen tarifler, hem farklı yorumladığım klasik yemekler, hem de değişik lezzetler 'Yeni Evliler İçin Misafir Sofraları'nın içeriğinde neler var? Yeni evli bir çiftin evine gelebilecek 10 değişik misafire göre hazırlanabilecek tarifleri içeriyor 'Kayınvalidemler Geliyor', 'Maç Var', 'Annemin Arkadaşları Geliyor' gibi bölümler var 'Afrodizyak Yemekler' kitabınızdaki tariflerin malzemesi kolay bulunacak türden şeyler mi? Afrodizyak konulu bir kitapta, Türkiye'de fazla tüketilmemesine ve zor bulunmasına rağmen istiridyeden bahsettim ama tariflerdeki pek çok malzeme, marketlerde bulunuyor HER SENEYE BİR TARİF Kitabınızda neden 50 değil de 44 tarif yer alıyor Bu rakamın özel bir sebebi var mı? Evet var Bu kitabı annem ve babamın 44'üncü evlilik yıldönümleri nedeniyle hazırladım Kitabın ilk bölümü olan '44 Tabak Aşk'ta 44 afrodizyak malzeme ile 44 yemek tarif var Yani evliliklerinin her senesi için bir tarif Sizce ilişki ve aşkın yemekle bağlantısı var mı? Evin veya ufak restoranların havasındaki sevgi, sempati ve aşk, hazırlanan yemeğin tadına da yansıyor Mesela ben, yemeklerimi severek hazırlıyor, ikram ederken de eğleniyorum Yemek yaparken bir izleyicim varsa ona öğretmekten keyif alıyorum Keyifsiz bir günümde yaptığım yemeklerse pek iyi olmuyor Yemek yapmak aslında bir sanat, sadece ömrü kısa bir eser Eşiniz Okan Tapan, bu kitapları yazarken size yardım ediyor mu? Ediyor tabii Özellikle afrodizyak tarifler kitabımdaki besinlerin altında bulunan kısa notlarda Okan'ın bilgisine başvurdum EN ETKİLİ UYARICI GÜLMEK Afrodizyak besinlerin, cinselliğe etki ettiğine inanıyor musunuz? Afrodizyak etkisi tıbben kanıtlanmış bir besin henüz yok Afrodizyak gıdaların daha ziyade psikolojik etkisi olduğunu düşünüyorum "Afrodizyak yemekler yedim, süpermen oldum" gibi bir durum yok bence! En önemli uyaranların; tatlı dil, paylaşmak ve sevdiğiniz kişiyle beraber gülmek olduğunu düşünüyorum Baharatların libidoyu etkilemesi nasıl oluyor? Afrodizyak gıdalar, kan akışını hızlandırma, vücut enerjisini artırma özellikleri ile libidoyu etkileyen mineral ve vitaminler içeriyor Zencefil ve chilli biberi gibi bitkilerin köklerinden elde edilen baharatlar ise vücudu içten ısıtarak afrodizyak etki sağlıyor Tarifleriniz kolay mı? Mutfağa ilk kez giren bile kolaylıkla yapabilir Hatta tariflerimi çok kolay bulup eleştirenler bile oldu Bu yüzden, son kitabımda zor tarifler olacak Adını da 'Kolaysa Yapın' koyabilirim! İÇMEK İÇİN ŞAMPANYA YEMEK İÇİN İSTİRİDYE Afrodizyak özelliği olan üç sebze nedir? Kuşkonmaz, rezene ve sarımsağı sayabilirim Afrodizyak yönü en güçlü içkiler nelerdir? Rakı cinsel gücü artırır mı? Başta şampanya ve şarap olmak üzere tüm alkollü içkilerin; az miktarda alındığı takdirde afrodizyak etkisi olduğu kabul ediliyor Fazlasının ise ters etki yapacağı şüphesiz Sevgilinizle paylaşacağınız bir kaç kadeh şampanya, neşeli bir ortam yaratabilir ama karşılıklı birer şişe rakı içerseniz sonuç neşeli olmayabilir! Afrodizyak bir yemek tarifi ve içki tavsiyesinde bulunur musunuz? İçki olarak şampanya, Yemekte ise 'bloody mary soslu istiridye'yi öneririm Tarifi şöyle: Önce istiridyeler açılıyor Domates suyu, limon suyu, biraz acı sos, tuz, karabiber ve kereviz tozu karıştırılıyor Hazırlanan sos, istiridyelerin üstüne gezdirilerek servis ediliyor SEVMEDİĞİM MİDYENİN BİLE TARİFLERİNİ VERDİM Kitabınızdaki tarifleri severek yiyor musunuz? Genellikle kendi ağız tadıma uygun tarifler yazıyorum ama istiridye ve midye sevmediğim halde, "Afrodizyak yemekler kitabı istiridye ve midyesiz olmaz" diyerek böyle tarifler de verdim Köri soslu midyenin sosundan bol yiyorum, istiridyenin de zencefille fırınlanmış olanını tercih ediyorum Bundan sonraki kitabınızın konsepti ne olacak? Tam emin değilim ama diyet yemeklerinden oluşan 'Tüy Siklet' veya Okan'ın herkesten duyup da benim ona yapmadığım yemeklerden oluşan 'Karımın Bana Yapmadığı Yemekler' olabilir! Toplam 10 kitaplık olacak serinin konuları ve çoğunun ismi belli Her kitap bittiğinde sonrakine karar veriyorum 10 kitabı ne kadar sürede yazacaksınız? 45 yıl içinde bitirmeyi planlıyorum İlk iki kitap iki senede çıktı, bundan sonrakileri de senede iki tane olarak planlıyorum |
|