Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
che, düşüncesi, guevaranın, kitabının, özeti

Che Guevara'nın Düşüncesi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Che Guevara'nın Düşüncesi Kitabının Özeti

Che Guevara'nın Düşüncesi

Otuz yıl önce Bolivya askerlerinin kurşunlarıyla ölen Ernesto Che Guevara'yı bugün anlamak mümkün mü? Gerçekten de onun yaşadığı dünya kadar, günümüzdekinden farklı bir dünyayı tahayyül etmek zordur Soğuk Savaş'ın fakat aynı zamanda umutların ve ütopyaların da dönemiydi bu Oysa Che'nin simasında yeni kuşaklara seslenen ve hâlâ yanmaya devam eden bir çekirdek vardır Romantik bir macerası, kızıl bir Robin Hood, marksist bir Saint-Just, yıkıcılığın kor yığınını alevlendiren yeryüzünün lanetlilerinden ve baldırı çıplakların Cid Campeador'u

Sierra Maestra savaşçısının, Küba Ulusal Bankası Başkanı'nın, askeri kuramcının, Sanayi Bakanı'nın imgesi ve fikirleri hâlâ Latin Amerika'nın köylerinde ve teneke mahallelerinde, Kuzey Amerika'nın ve Avrupa'nın kampuslarında ve eylemlerinde dolaşmaya devam ediyor

1969'da, Che'nin ölümünden iki yıl ve Mayıs 68'den bir yıl sonra yazılan bu kısa kitap, İspanyolca'ya, Portekizce'ye, Almanca'ya, İngilizce'ye, Yunanca'ya, Türkçe'ye, Farsça'ya ve Tai diline çevrildi Che'nin, hem ortodoks marksist hem şiddetli biçimde anti-dogmatik, gerçekçi ve peygambervari, somut teknik sorunlara önem veren ve dünyanın geleceği ile ilgili felsefî meselelerle uğraşan düşüncesine dair bir incelemeye giriş niteliğindedir

Yazar:Michael Löwy

Yayınevi:Yazın Yayınları

Sayfa Sayısı:153

Etiket Fiyatı:10,00 YTL

Basım Tarihi:Kasım 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com