Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacının, incir, kitabının, ölümü, özeti

İncir Ağacının Ölümü Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İncir Ağacının Ölümü Kitabının Özeti

İncir Ağacının Ölümü

Türk edebiyatının üzerine en çok çalışma yapılan yazarlarından biri olan Erendiz Atasü, İncir Ağacının Ölümü ile on yıldan sonra yeniden bir öykü kitabıyla çıkıyor okurlarının karşısına Bir aydının sorumluluk dolu duruşuyla duyarlılığın birleştiği bu öykülerde Atasü, karmaşık akışın ardında gizli olan yalın gerçeği çekip çıkartıyor ve okurun önüne seriyor

Usta bir kalem tarafından yazılan bu öyküler, günübirlik, küçük çaresizlikler ve kötülüklerle örülen dünyanın içinde birer anlık derin nefesler gibi Aslında kolayca baş edilebilecek gibi duran ama bir türlü o adımı atmamıza olanak tanımayan bu dünyanın anlamlarını en derinden, yeniden sorgulayan Erendiz Atasü, öykülerini özlemiş olan okurlarına bir armağan gibi sunuyor

İncir Ağacının Ölümü, bir solukta okuyacağınız ama uzun süre etkisini taşıyacağınız bir öykü kitabı

"O kadar sağlam unutmuştu ki, incir ağacının başına gelene en çok, Nuran ve Fikret'ten bile çok bahçıvan yandı, ağaca kimin kıydığını -Hanife'den bile fazla- o merak etti"

Yazar : Erendiz Atasü

Yayınevi : Everest Yayınları

Sayfa Sayısı : 155

Etiket Fiyatı : 9,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com