Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, sorgu, özeti

Sorgu Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sorgu Kitabının Özeti

Sorgu
Yazılı kuralları koyanları biliriz Ama yazılı olmayanları kimlerin koyduğunu bilme şansımız yoktur Kimin koyduğunu bilmediğimiz bu kurallara uyum gösterirken sorgulama, amaç, sonuç ilişkilerini de düşünmeyiz Toplulukların ve insanın bu zaafını bilen iyi niyetli veya art niyetliler toplumları yönlendirmede yazılı olmayan kuralları kullanırlar Yazılı kuralların gölgesinde oluşturulurken, yazılı kural koyucuların tarafsızlığı, umursamazlığı, yazılı kurallardaki boşluklar kullanılır İletişimin bütün yolları kullanılarak "dikte" ettirdikleri, istedikleri gibi bir toplum oluşturma yollarını ararlar Genellikle bu çalışmaları başarıya ulaşır Sonuçta; Günlük yaşamdan, mimari yapıya, şehir kurmaktan, devlet yönetimine kadar anlayış, kavrama ve uygulama faklılığını görürüz
Bütün bu olanlara karşı durmanın yolu ise, birikimli, düşünebilen, birey olmanın bilincine ulaşmış özgür düşünceden geçmektedir İnsanların özgürleşmesiyle sınırlar zorlanabilir Sınırlar zorlanmalıdır çünkü, adı üstünde sınırdır ve mutlaka ötesi vardır Sınırlar ancak çok bilen, algılaması, analiz edebilme ve yorumlama gücü oluşmuş beyinlerle mümkündür Bu beyinlerin oluşması, çoğalması ise uzun ve yorucu bir süreci gerektirir Ancak birinci ve en önemli adımı ise mevcut durumcuların baskısından kurtulmak ve birey olmanın bilincini yakalamaktan geçmektedir

Yazar:Sırrı Çınar

Yayınevi:Akis Kitap

Sayfa Sayısı:168

Etiket Fiyatı:5,00 YTL

Basım Tarihi:Ağustos 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com