![]() |
Hayale Yelken Açmak Kitabının Özeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayale Yelken Açmak Kitabının ÖzetiHayale Yelken Açmak Giresun doğumlu bir subay kızı olan Türkan Sayınalp, Ankara Kız Lisesi ve Ankara Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra mesleğinde çalışmaya başlamıştır ![]() Yargıtay Tetkik Hakimliğinden emekli olan yazar hâlen İstanbul - Kanlıcada yaşamaktadır ![]() “Islak kaldırıma savrulan ıslak sonbahar yaprakları üzerinde yalnızlığıyla yürüyordu: - Güzelliğinin farkındayım sonbahar ![]() ![]() üst üste yığılan ince uzun, altın sarısı söğüt yapraklarının ![]() ![]() Suya halkalar çizen damlalarının ![]() ![]() ters dönen çınarlarının ![]() ![]() bilemiyordu ![]() - Ah ne olurdu yeniden çocuk olsaydım ![]() ![]() eve koşsaydım ![]() ![]() Salka Valkanın, Düellonun birbirine karışan satırlarına gözlerimden uyku aksaydı ![]() ![]() ![]() Bütün ruhumla Anna Frankın Hatıra Defterini seyretseydim ![]() ![]() tesbih böceği gibi kıvrılsam, Moldauı dinleseydim ![]() Babamın o sıcak, şefkat dolu mektuplarını tekrar tekrar okusaydım ![]() ![]() ![]() Rüzgâr dallarda uğuldasın ![]() ![]() ![]() Yaz tatili yapmasam da olurdu ![]() ![]() kanatları altında o güven yeterdi bana ![]() “Yaşlılık Erken Çalmadın mı Kapımızı” ve “Yıllarca Yeni Yıllar”dan sonra “Hayale Yelken Açmak” yazarın üçüncü romanıdır ![]() Yazar : Türkan Sayınalp Yayınevi : Avcıol Basım Yayın Sayfa Sayısı : 384 Etiket Fiyatı : 15,00 YTL Basım Tarihi : Kasım 2008 |
![]() |
![]() |
|