Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baskısına, fiyat, hobbitin, ilk, rekor

Hobbit'in İlk Baskısına Rekor Fiyat

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tolkien'in 'Hobbit' adlı kitabının ilk baskısı, rekor fiyata alıcı buldu

İngiliz yazar JRR Tolkien'in fantastik kurgu romanı ''The Hobbit''in ilk baskılarından biri, Londra'daki bir müzayedede rekor fiyat olarak nitelenen 60 bin sterline (yaklaşık 150000 YTL) satıldı

Tolkien'in yakın arkadaşı Elaine Griffiths'e ithaf ettiği ve imzaladığı kitabın, açık artırmaya telefonla katılan kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir kişi tarafından satın alındığı bildirildi Satış öncesi tahminlerin iki katına satıldığı belirtilen kitap, ilk kez 1937 yılında yayınlanmış ve ilk baskıda 1500 adet basılmıştı

Hobbit'in, dünyada yaklaşık 50 dilde 100 milyondan fazla basıldığı bildiriliyor Sinema filmleri yapılan Tolkien'in ''Yüzüklerin Efendisi'' üçlemesinin öncülü olan Hobbit'in de bir Hollywood filmine dönüşmesi bekleniyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com