Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlam, gülendam, kitabının, özeti

Anlam Ve Gülendam Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anlam Ve Gülendam Kitabının Özeti

Anlam ve Gülendam

"O gün, Hamidiye Kız Lisesinin olduğu sokakta, bilaistisna herkes; fırıncı, bakkal, mantıcı, kedisiyle gezen şallı kadın, Hakkın rahmetine kavuşmayı bekleyen Şemsi Efendi, öğretmenler, bahçedeki çiçekler; Esengül Sokak, Seray Apartmanının bacasından bir ateş topunun göğe yükseldiğini gördü Ama kimse bu konuda konuşmadı Konuşsaydı da, kimsenin kimseye inanmadığı bir dünyada, buna hiç kimse inanmazdı"

Dillenip derdini anlatan anfiler Ruhları taşıyan asansörler Tesadüfler tanrısının marifetleri Masum bakışlarına dayanamadığı bir çocuğu kaçıran taksi şoförü Özlem Tansalın öyküleri, olaylara bakışımızı değiştirecek pencereler açıyor

"Özlem Tansalın hikâyeleri olaysız gelişen günümüz hikâyelerinden, hem bir olay üzerine kurulu yapıları hem de şaşırtıcı, daha doğrusu "epifanik" sonlarıyla ayrılıyor Gerçekle kurmacanın iç içe geçtiği bu hikâyelerde, gündelik hayatın biteviyeliğinde sıkışıp kalmış birçok ayrıntının hayatımızı nasıl bir anda olağandışı kılabildiği çarpıcı bir biçimde yansıtılıyor Özlem Tansal kısacık ama şiir tadında hikâyelerden oluşan bu ilk kitabı ile bizi kendi dünyasına çekmeyi başarıyor"

Yazar:Özlem Tansal

Yayınevi:İletişim Yayınları

Sayfa Sayısı:143

Etiket Fiyatı:12,00 YTL

Basım Tarihi:Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com