Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cinayeti, kitabının, yolpalas, özeti

Yolpalas Cinayeti Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yolpalas Cinayeti Kitabının Özeti

Yolpalas Cinayeti

Halide Edib Adıvarın 1936 yılında Pariste kaleme aldığı bir cinayet romanı, Yolpalas Cinayeti Bu kısa roman, Adıvarın güçlü anlatımını göstermesi bakımından son derece değerli Kitap, 1900lerin başında Şişlide bir konakta işlenen bir cinayetin görüldüğü dava ile başlıyor ve o yılların İstanbuluna dair gözlemler eşliğinde anlatılıyor Dönemin İstanbulunu, kentte yaşayan aydınların Türkiyeye ve Avrupaya bakışlarını, yeni yeni bilincine varılan sınıf çatışmalarını gözler önüne seriyor

Duygusallıkla yaklaştığımız romanlar vardır; Yolpalas Cinayeti benim için onlardan biri Halide Edib Adıvarın en güçlü eserlerinden mi? Sinekli Bakkal kadar ünlü, Kalb Ağrısı kadar ince ve duyarlı, Handan kadar çarpıcı mı? Bunları bilemem Ama Yolpalas Cinayetinin derin etkisi altında kaldığımı, yıllar yılı ondan izdüşümlerle yaşadığımı mutlaka söylemeliyim
SELİM İLERİ

Yazar:Halide Edib ADIVAR

Yayınevi:Can Yayınları

Sayfa Sayısı:88

Etiket Fiyatı:6,00 YTL

Basım Tarihi:Eylül 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com