Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupa, kadınlar, kitabının, tarihinde, özeti

Avrupa Tarihinde Kadınlar Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avrupa Tarihinde Kadınlar Kitabının Özeti

Avrupa Tarihinde Kadınlar

Avrupa Tarihinde Kadınlar, bir yandan Avrupalı kadınların Ortaçağ′dan günümüze karşılaştıkları toplumsal, kültürel, yasal ve politik koşulları irdelerken, diğer yandan kadınların fikirlerini ve ideallerini, cinsiyetler arası ilişkileri kavrayışlarını ve medeni, politik ve sosyal haklar için verdikleri mücadeleleri anlatıyor
Bu kitap Avrupa′da uzun süredir tartışılmakta olan toplumsal cinsiyet ilişkileri, toplumda cinsiyetlerin rolleri konularını ele alıyor ve son tahlilde "İnsanlık nedir?" sorusuna yanıt arıyor
Gisela Bock, bu kitabı yazarken sonsuzluk ve kategorilerle vedalaşıyor; şöyle ki, kitabın odak noktasında "kadınlar" ve "erkekler" değil, Avrupa tarihine damgasını vurmuş bir olgu var: Quelle des femmes (kadınların kavgası) yada quelle des ***es (cinsiyetlerin kavgası); kadınların, erkeklerin, cinsiyetlerin, aslında insanların ne olduğunun tartışması bu
Kadınlar üzerine bu çalışmada, birçok şeyin yanında, yüzyıllar içinde evlilik kurumundaki değişimler, Fransız Devrimi ve Endüstri Devrimi′nde kadınların rolü, Avrupa refah devletlerinde, Avrupa diktatörlüklerinde ve Nazi ırkçı diktatörlüğünde toplumsal cinsiyet ilişkileri, on dokuzuncu ve yirminci yüzyıllarda kadın hareketi üzerine tespitler bulacak ve geçen iki yüzyıl içinde kadınların tarihinin nasıl yazılmaya başlandığı konusunda fikir sahibi olacaksınız

Yazar : Gisela Bock
Yayınevi : Literatür Yayınları
Sayfa Sayısı : 350
Etiket Fiyatı : 22,00 YTL
Basım Tarihi : Kasım 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com