Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupa′da, aydınlanma, kitabının, özeti

Avrupa′Da Aydınlanma Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avrupa′Da Aydınlanma Kitabının Özeti

Avrupa′da Aydınlanma

Aydınlanma 18 yüzyılda tüm Avrupa ülkelerinde olduğu kadar Kuzey Amerika′da da derin izler bırakmış bir entellektüel değişim hareketiydi İnsan düşüncesini o tarihe kadar topluma egemen olmuş, yerleşik önyargı, dogma ve savlarından kurtararak, özgür düşüncenin önünü açmayı hedeflemişti
Bu kapsamlı çalışmada Ulrich Im Holf, Aydınlanma Çağı düşüncelerinin kökenlerini ve gelişimini tanımlıyor; düşünce, siyaset ve toplumu, üzerindeki etkilerini araştırıyor
18 yüzyıl Avrupa ve Amerika′da entellektüel, siyasal ve toplumsal hayatın yanında, Aydınlanma Çağı′nın temel düşüncelerinin içinden çıktığı üniversiteleri, akademileri, toplantı salonlarını ve okuma gruplarını anlatıyor ve bunların yayılmasını, karşılıklı etkileşimini ve etkisini inceliyor
Fransız ve Amerikan devrimleri kökenlerini hep Aydınlanma′dan almıştır Aydınlanma düşüncesinin bütün 19 yüzyıl boyunca süren gelişimi ayrıca günümüz düşüncesinin de temel dinamiklerini oluşturmaktadır

Yazar : Ulrich Im Hof
Yayınevi : Literatür Yayınları
Sayfa Sayısı : 272
Etiket Fiyatı : 18,00 YTL
Basım Tarihi : Ekim 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com