Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
büyük, gazinosu, karantina, kitabının, loca, özeti

Büyük Karantina Loca Gazinosu Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Büyük Karantina Loca Gazinosu Kitabının Özeti

Büyük Karantina Loca Gazinosu

Roman Cumhuriyete sevgisizliklerini içlerinde gizli tutanların, el­lerine yetki geçince, acımasızlıkların anlatır Hayatı Kabare sahne­si içinde gören Bay Mimar'ın üzerine çamur atılır Yolu tarifsiz üzüntüleri içinde Paşakapısı Cezaevi'ne ulaşır Ama yaşamak, sadece kahırlarla dolma değildir İnsanların en muhteşem yanı, zor şartlarında, coşkuları içinde duygularını, göz yaşları içinde sı­kıntılarını paylaşabilmeleridir Ve bir mahpushanenin iki ranzahk odasını, "Büyük Karantina Loca Gazinosu" yapan adamların gö­nüllerinden taşan sevgilerini ne demir parmaklıklar, ne de boyu yüksek duvarlar mâni olabilir Onları insan yapan, oturulan ma­kamlar olmayıp, gönüllerini orta yere koymaları, Karantina Loca­sında heyecanlarına, tutkularına, hülyalarına tutunabilmeleridir

Bay Mimar rüşvet almadığını ispat etmek için rüşvet verirken, düzenine bir anlam veremediği dünyayı, siyah beyaz misali tezat­lar güzelleştirir: Fıkraların süslediği show programlarında bir mahpushanenin karantina locası, Büyük Gazino olur Bir mimar başına iki bin yıl ceza kesilmiş bir mahkumla karşılıksız bir dost­luk kurar Ve göz yaşları, kahkahalarla gelip geçen hayatta, her şartın içinde severek, paylaşarak, gülerek yaşamanın fazileti orta yere konur

Yazar:Tuna Akansu

Yayınevi:Cinius Yayınları

Sayfa Sayısı:240

Etiket Fiyatı:15,00 YTL

Basım Tarihi:Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com