Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1960lar, fotoğraflarla, kitabının, sosyal, tarihi, yüzyılın, özeti

1960'Lar / Fotoğraflarla 20. Yüzyılın Sosyal Tarihi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1960'Lar / Fotoğraflarla 20. Yüzyılın Sosyal Tarihi Kitabının Özeti

1960'lar / Fotoğraflarla 20 Yüzyılın Sosyal Tarihi

Çalkanan Altmışlar Cinsellik, uyuşturucu ve Rockn Roll; patlamaya hazır bir kokteyl Rock müzik ve doğum kontrol hapı, mini modası ve maksi modası, Rolling Stones ve Beatles, Dallas ve Vietnam ve 68 Kuşağı Kameraların sessiz tanıklığıyla büyük ıstırap ve kendinden geçiş kareleri

Çalkanan Altmışlar Bir önceki onyılda ekilen tohumların hem iyi hem de kötü hasadı Altmışlı yıllarda toplandı Irk ayırımcılığı sevimsiz yüzünü gösterdi: Güney Afrikada ırkçı katliam ve Martin Luther Kingin öldürülmesi ABDnin birçok eyaletinde ırkçı olaylar patlak verdi Malcolm X ve Black Power sahnede yerini aldı Kübada Castro devrimi oldu, ABD Domuzlar Körfezinde hezimete uğradı Çinde Mao Kızıl Muhafızları rejim muhaliflerinin üzerine saldı Nelson Mandela ömür boyu hapse mahkûm oldu Yunanlılar krallarını tahtından indirdiler Bolivyada Che Guevara, ABDde Kennedy, Vietnamdaki My Lai köyünün savunmasız halkı öldürüldüler 1968 yılında her yerde kaos ve karmaşa vardı Sovyetler “Prag Baharı” ile sarsıldı Paris neredeyse bir devrim daha yaşadı

Cinsellik, uyuşturucu ve Rockn Roll; patlamaya hazır bir kokteyl gibiydi Beatles sürekli olarak “All your need is love- Tek ihtiyacınız aşktır” diyordu ama yeterli değildi Hippi, Rock müzik, doğum kontrol hapı, mini modası ve maksi modası, Rolling Stones ve Beatles rüzgârı bütün hızıyla esti

The Swinging Sixties,drugs and rock 'n' roll Pop and the phill, the Maxi and the Mini, the Stones and the Beatles,, Sharpeville, Dallas, Vietnam - the agony and the ecstasy, captured as only the camera can

Yazar : Nick Yapp

Yayınevi : Literatür Yayınları

Sayfa Sayısı : 393

Etiket Fiyatı : 20,00 YTL

Basım Tarihi : Kasım 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com