Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1970ler, fotoğraflarla, kitabının, sosyal, tarihi, yüzyılın, özeti

1970'Ler / Fotoğraflarla 20. Yüzyılın Sosyal Tarihi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1970'Ler / Fotoğraflarla 20. Yüzyılın Sosyal Tarihi Kitabının Özeti

1970'ler / Fotoğraflarla 20 Yüzyılın Sosyal Tarihi

Beyruttan Belfasta, Kıbrıstan Sowetoya, Münihten Mogadişuya terör ve şiddet Ayetullah Humeyni, Sahtekar Nixon, General Amin, Pol Pot Genç Michael Jackson ve yaşlanan Elvis Presley Kameraların sessiz tanıklığıyla ortaya çıkan çarpıcı gerçekler

Yetmişler uzlaşma dönemi değildi; her şey ve herkes bir kutupta yer alıyordu Vietnemda savaş bitti, ama Kamboçya, Lübnan, Ortadoğu, Kıbrıs, Zimbvabve gibi başka ülkelerde patlak verdi Yetmişler olağanüstü kadınlar ve süpermenler dönemiydi Kadınlar cephesinde genç Margaret Thatcher, siyah militan Angela Davis ve feminist hareket; testosteron cephesinde Ho Şi Minh, Sylvester Stallone, Muhammed Ali, Ayetullah Humeyni vardı

Yetmişlerde her şey sorundu sanki İnsanlar bir sabah kalktıklarında gezegenlerinin kirlendiğini, çevrenin büyük bir tehdit altında olduğunu öğreniyordu Yiyeceklerimiz, denize döktüğümüz atıklar, havaya saldığımız gazlar birden önemli konular oldu Bunlar yeni sorunlardı ama bitmeyen sorunlar da vardı Londra, Güney Afrika, Etiyopya, İran ve Kuzey İrlandada ırkçılık ve dinsel bağnazlık çirkin ve öfkeli başını kaldırmaya devam ediyordu İnsanlar cinsiyet değiştirmeye, en azından görünür cinsiyetlerini değiştirmeye başladı Kadın hakları, eşcinsel hakları, etnik haklar ve hayvan hakları kavramları ortaya atıldı ve birçok insan bunları kabul etmekte zorlandı Ay böcekleri, gökyüzü fotoğrafları, Mars fotoğrafları, Kuzey Denizi petrolü, tüp bebekler ortaya çıktı

Terrorism and violence from Beirut to Belfast, From Cypurs to Soweto, From Munich to Mogadishu The Ayatullah Khomeini, Tricky Dicky Nixon, General Amin, Pol Pot -Young Michael Jackson and ageing Elvis - explosevively revealed by the camera's silent witness

Yazar : Nick Yapp

Yayınevi : Literatür Yayınları

Sayfa Sayısı : 393

Etiket Fiyatı : 20,00 YTL

Basım Tarihi : Kasım 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com