Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, mezopotamyada, sivil, yönetimi, özeti

Mezopotamya'da 1915-1920 Sivil Yönetimi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mezopotamya'da 1915-1920 Sivil Yönetimi Kitabının Özeti

Mezopotamya'da 1915-1920 Sivil Yönetimi

1910 yılının baharında, Mezopotamyadaki Osmanlı yönetimi, bir İngiliz dergisi olan "Political Diary' in Mart sayısında şöyle özetleniyordu: "Her bakımdan Irak'a uygun değildir"

İstanbulda hazırlanmış kurallar Irakda yeterli olmaz ve Türk sivil yönetiminin temel bulması zordur O topraklarda yaşanan tarihte bugünü görürüz, İltihak ve Terakki Cemiyeti, gerçekleşemeyecek vaadlerle; halkı umutlandırmış, ama özgürlük ve eşitlik sözlerinin çekiciliğine kapılan halklar, Osmanlı yönetimine karşıdırlar Özerklik isteği önce Suriye'de yankılanır Bu istek, Mozepotamya'da yalnız Araplarda değil, Asuriler ; Ermeniler ve Osmanlının zaafı dolayısıyla hep baskı gören Kürtler arasında da yankı görür Mezopotamya'da karışıklık son sınırına varmıştır Kitapta bazı konu başlıkları şöyle: Aşiretlerin kontrol altına alınması, Şii kentleri ile ilişkiler Arap ve Kürt aşiretleri Musulun ele geçirilmesi Kürt sorunu Adalet yönetimi Bayındırlık işler; Demir yolları, Ulusal Hareket Mezopotamya da İngiliz askeri işgali Sivil Yönetimi Kanlı topraklarda 12 sürmeye devam ediyoruz

Yazar : Gertrude L Bell

Yayınevi : Yaba Yayınları

Sayfa Sayısı : 299

Etiket Fiyatı : 16,00 YTL

Basım Tarihi : Ekim 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com