Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilkeleri, kitabının, tiyatronun, özeti

Tiyatronun İlkeleri Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tiyatronun İlkeleri Kitabının Özeti

Tiyatronun İlkeleri

Yıldırım Keskin bugüne dek çeşitli sahnelerde temsil edilmiş olan Uzaktakller, İnsansızlar,
Soruşturma, Tut ki Öleceksin, Aklı Başında Bir Adam ve Çiçek Sepetli Kız adlı oyunların
yazarıdır
Bu oyunların hemen hepsi İsviçre, Belçika, Fransa, Yunanistan ve Romanya'da
sahnelenmiştir Öykü ve romanlarıyla da tanıdığımız Keskin; edebiyatımızın "1950
Kuşağı" içinde yer almaktadır Yapıtlarında insanın yaşamsal gerçekler karşısındaki
durumunu / duruşunu ironik bir bakışla yansıtarak varoluş sorgusuna yöneltmektedir
Oyunlarında da yakın izlekleri konu edinen yazarın tiyatro birikimini yansıtan Tiyatronun
ilkeleri bu alanda bir boşluğu dolduracak nitelikte Keskin, Tiyatronun //ke/e/v'nde, kişisel
deneyim ve düşüncelerinden hareketle, tiyatronun çeşitli alanlarındaki görüşlerini dile
getiriyor
Büyük bir tiyatro sevgisi ile yazılmış olan bu kitap, tiyatro oyuncuları, yazar ve yönetmenleri
için, yol gösterici bir nitelik taşımaktadır

Yazar : Yıldırım Keskin

Yayınevi : Doruk Yayınları

Sayfa Sayısı : 163

Etiket Fiyatı : 9,00 YTL

Basım Tarihi : Temmuz 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com