Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyan, dergisi

Beyan Dergisi

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beyan Dergisi

Azîm ve ihlâsla yola devam

Rahman ve Rahim olan Allahın adı ile
Bir rahmet, bereket ve mağfiret ayını daha geride bırakmak üzereyiz Sayılı günler çabuk geçiyor Mübarek aylar ve gecelerde çabuk geçti Önümüzde idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı olan bir "Kadir gecemiz ve ardında da Bayramımız” kaldı
Bayram adı üstünde, kelime manası gereği bütün inananların bayram etmesi demektir Fakat ne yazık ki bayram edemiyoruz, bunca eziyet ve zulmün olduğu Müslüman âleminin mahkûm ve mağdur olduğu bir dünyada, bayram kutlamak o kadar kolay olmasa gerek Bedenimiz bayram yapmış gözüksede, kalbimiz ağlamalı, mahzun olmalı Yavuz Bahadıroğlunun ifadesi ile; "Bayramlar geliyor geçiyor ama Müslüman yüreklere bir türlü bayram gelmiyor"

* * *
Yüreklerin bayramı nedir?
Elbette ki “SEVGİ”dir
Ne yazık ki biz sevgiyi öldürmüşüz Bu sebeple de yüreklerimiz bayramsız kaldı Nedendir bilinmez birbirimizi olduğumuz gibi kabullenip sevmeye, sevmesek bile anlamaya çalışacağımıza, ömrümüzü birbirimizle uğraşmakla geçiriyoruz
Galiba birbirimizi anlamaktan, anlayıp sevmekten korkuyoruz Çünkü “sevgi bedel ister, Sevgi yürek ister,” bu bedeli ödeyecek yürek olmadığı için herhalde sevmekten ve sevilmekten korkuyoruz

* * *
96 sayımızın kapak konusunu hatırlayalım "sev, sevil, sevdir" demiş, tüm inananları, hususi manada da ihvan kardeşlerimizi ve ümmeti Muhammedin içinde en günahkâr ferdine dahi kucak açtığımızı, dergimiz ve hizmetlerimiz içinde bu şekilde bir misyon yüklendiğimizi beyan etmiştik
Biz aynı minval üzere devam ediyoruz
Ve bu sayımızda da yeni yeni ehl–i ilim ve ehli kalem yazarlarımızı kadromuza dâhil etmeyi devam ediyoruz
Bu ay "Tarihten bir yaprak" köşesi ile araştırma yapan yazar Aydın Talay, yine çocuk eğitimi üzerine ciddi çalışmalara imza atmış "Evde okul okulda kalite" isimli kitabın yazarı saygıdeğer Ahmet Maraşlı hocalarımızı dahil ettik

* * *
Ayrıca bu ay itibarı ile okuyucularımızın hizmetine sunulan Şehit Mektubatçı Bayram Ali Öztürk Hocamızın "özel sayısına" çok büyük ilgi ve teveccüh olması hasebi ile 98 sayı itibari ile dergimizde ona da bir köşe ayırarak sevenleri ile kendisini buluşturmayı kararlaştırdık
Bu ay onu tanımayanların tanıması hasebi ile özgeçmişini, önümüzdeki sayıda kendisi ile bir röportaj yapmayı, daha sonra da sohbetlerini yayınlamaya devam edeceğiz inşAllah
Bizim beyan dergisi olarak siz kıymetli okuyucularımızdan isteğimiz, bu çalışmaların millete ulaşması noktasında, dergimizin tanıtım ve aboneliğinde gayretler göstermenizdir Lütfen şimdi hep beraber şu aşağıda ki yazıyı okuyup kıssadan hisse almaya çalışalım

KUMBARA
Yahudi bir baba oğluna her gün yaptığı gibi harçlık verir Çocuk aldığı paranın yarısını odasının kapısında bulunan kumbaraya, geri kalan yarısını da dış kapıdaki kumbaraya atar
Olanları hayretle seyreden babasının misafiri büyük bir merakla sorar:
–Sana kalan yetecek mi? Çocuk olgun bir insan edasıyla:
–Yetmeli, diye cevap verir Bunun üzerine misafir:
–Niye farklı kumbaralar? diye tekrar sorar
Çocuk verdiği cevapla farkında olmadan misafire hayatının dersini vermiştir:
–Odamdaki kumbara benim gibi Yahudi olan ama maddi problemi olan arkadaşlarım içindir Dış kapıdaki kumbaram ise Yahudilerin çıkardığı gazete ve dergiler içindir"

* * *
Bu duygularla öncelikli olarak tüm beyan okurlarının, milletinizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan bayramını tebrik eder, dergimize gösterdiğiniz ilgi ve alâkanın devamını diler, Kudüse, Irak'a, Filistin'e, Çeçenistan'a, ve Afganistan'a ve İslam coğrafyasındaki Müslüman yüreklere bayram gelmesi temennisi ile Rabbimizin rahmeti, bereketi, mağfireti ve selâmı üzerinize olsun…(âmin)

Harun Budaklar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com