Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, yemin, özeti

Yemin - Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yemin - Kitabının Özeti

KİTABIN YAZARI : FDÜRRENMATT
ÖZet:
Yazar Chur şehrinde konferansını tamamladıktan sonra o gece kalmak için kendisine ayrılmış otele gider ve bir bardak viski içmek için otelin barına inerOrada vakit geçirirken Doktor Hadında Zürih kantonu eski bir güvenlik şefi ile tanışırDr H yazarı Zürihe davet eder,yazar buraları iyi bilmediği ve yorgun olduğu için daveti kabul ederYolda giderlerken bir benzin istasyonunun önünde dururlar Orada her yer berbat bir haldedirİstasyonun önünde üstü pislik içinde, dünyadan bıkmış yaşlı bir adamın oturduğunu görürler ve Bekliyorum, bekliyorum;gelecek,gelecek dediğini işitirlerYazar gördüğü manzaralar karşısında çok şaşırır ve bunun üstüne eski komiser gördükleri o yaşlı adamın bir zamanlar onunn en değerli komiserlerinden Matthaei oldoğunu söylerDr H Matthaeinin nedeen bu hale düştüğünü ,başından geçen olayları anlat maya başlar:Matthaei teşkilatın en güvenilir, gözü pek, kçötü alışkanlığı olmayan bir adamıdırMatthaei yeni bir görev için Ürdüne gitmeye hazırlanırken Zürih civarındaki Magendorf köyünde ormanın içinde Gritli Moser adında küçük bir kızın öldürüldüğü ihbarını alır veZürihe gitmekyen vazgeçerYapılan araştırmada kızın cebinde diken şeklinde çikolatalar bulunur ve cinayetten önce kızın bunlardan yediği anlaşılırCinayet ihbarını, Von Gunten adında bir işportacı, cinayet yerinde satış yaparken vermiştirVon Gunten daha önce sabıkalı olduğu için onu cinayetle suçlarlar ve tutuklarlarVon Gunten soruşturmalara dayanamayarak suçu kabul edip ardından intihar ederHerkes katilin Von Gunten olduğuna ve cezasını çektiğine inanırAncak Matthaei Von Gunten ile daha önce konuştuğu için onun öldürmediğini bilmektedirGritli öldükten hemen sonra annesi Matthaeinin yakasını tutarak Kızımın katilini bulacaksın bana söz ver,Yemin et tamam mı der ve Matthaeide katili bulacağına namusu üzerine yemin ederMatthaei katili bulup yeminini tutmak için küçük bir kız çocuğu evlatlık edinir ve bir benzin istasyonunda çalışırMatthaei katilin eninde sonunda bu istasyondan geçeceğini ve küçük kıza karşı olan hareketlerinden kendini belli edeceğini düşünürKızı, okula gelip giderken izler;ancak bir ip ucu bulamazDrH senelerden sonra, küçük kızları öldüren katilin bir kazaya uğrayıp öldüğünü öğrenirMatthaei artık ihtiyarlamıştır,hiçbir söylenene kulak vermez, kimseyi dinlemezO, katili bulacağım diye yemin ettiği için hatatının sonuna kadar istastonda katilin geçmesini bekler…
KİTABIN ANA FİKRİ
Bir görevi üstlenmiş isek onu en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekirBir işe başlamışsak sonuna kadar gitmeliyiz ve ettiğimiz yeminleri tutmalıyız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com