Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, ballı

Ballı Baklava

Eski 02-07-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Ballı Baklava



Ballı Baklava 8 kişilik

Malzeme:

40 yaprak hazır baklava yufkası
1 çay bardağı bal
250 gr tereyağ
200 gr badem ezmesi
150 gr file badem


Tarifi
Tereyağı sos tenceresinde yanmamasına özen göstererek kısık ateşte eritin Baklavalar için kullanacağınız fırın tepsisini fırça yardımıyla erittiğiniz tereyağ ile yağlayın İlk yufkayı alıp fırın tepsisine serin ve üzerini yağlayın Yağı ince bir tabaka halinde sürmeniz yeterli olacaktır Yirminci yufkaya gelene kadar bu işleme devam edin Yirminci yufkaya geldiğinizde badem ezmelerini elinizle ufalayarak yufkanın üzerine serpin ve kalan yirmi yufka için de aynı işlemi tekrarlayın Yufkaların tepsiden sarkan bölümlerini düzgün bir şekilde kesin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin Pişen baklava hamurunu fırından çıkartın Ilınınca üzerine balı bir kaşık yardımıyla akıtın File bademlerle süsledikten sonra servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.