Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alyanslar, asi, gelinler, için, kare

Asi Gelinler İçin Kare Alyanslar

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Asi Gelinler İçin Kare Alyanslar

Asi gelinler için kare alyanslar

Mücevher tasarımı çocukluk hayaliniz mi?

Galatasaray Üniversitesinde iletişim okudum Sinema- Televizyon bölümünü seçtim Sanat yönetmeni olmak istiyordum Dekor ve kostümle ilgileniyordum Bir yandan da stilistlik kursuna gidiyordum Sonra da mücevher tasarımı kursuna gittim
Üniversite bitince Milanoda Istituto Marangonide moda tasarımı eğitimi aldım Bir yandan da mücevher atölyesine katıldım Türkiyeye dönünce tekstil sektöründe çalışırken mücevheri de hobi olarak yapmaya devam ettim Tekstil dünyasında mutlu olmadım; mücevhere yöneldim ve 2006dan beri kendi koleksiyonumu hazırlıyorum İlk satışlarım Milanodaki bir dükkanda oldu

Önce Avrupaya açıldınız yani

Evet, çünkü denemek, müşterinin tepkisini ölçmek istiyordum O sırada da Milanodaydım ve çok beğendiğim Once adlı bir dükkan vardı, onlara önerdim Once tasarımcıların yer aldığı bir mücevher butiği
“Deneyelim” dediler ve hala da benim mücevherlerimin satışını yapıyorlar Hatta İtalyada yaşayıp buraya turist olarak gelenler buradaki dükkanda mücevherleri görünce tanıyorlar

Türkiyede satışa nasıl başladınız?

Türkiyede o zaman uygun bir dükkan bulamadım Kendi yerimi açmak zorunda kaldım ve Çukurcumadaki dükkanı açtım Şimdi de Teşvikiye, Topağacında ikinci dükkanımı açtım

Daha çok günlük kullanım için, spor denilebilecek tarz mücevherler yapıyorsunuz

Aslında müşterilerim arasında çok gençler de var, orta yaşlılar da Bu yüzden koleksiyonumu da ikiye bölüyorum Biri daha mücevher, malzeme olarak altın kullanıyorum
Altının yanısıra pırlanta, yakut, safir ve zümrüt Siyah pırlantayı çok kullanıyorum İkinci grupta da gümüş, bronz ve pirinç madeni ile yarı değerli taşlar kullanıyorum Onları daha eğlenceli hazırlıyorum; pop art grubum diyorum Çok gençler için hayvan figürleri yapıyorum

Klasik tek taşları farklı yorumluyorsunuz Mücevherde klasik çizgileri yıkmak mı istiyorsunuz?

Buna çalışıyorum Benim tarzım köşeli, geometrik formları asimetrik bir düzende kullanıyorum Modern formda mücevher tasarlıyorum Turmarin mücevheri daha modern yapıyor
Pırlantaları küçük kullanıyorum, o da modern yapıyor Kombinli modeller yapıyorum, önce pırlantalı bir kare yüzük alıyor, birkaç ay sonra ikincisini alıyor, sonra üçüncüsünü
Onları birarada kullanıyor Evlenirken geleneksel takı alışverişine başkaldıran asi gelinler için alternatif bir kuyumcu konsepti yaratmak istiyorum Alışılmış yuvarlak yüzük formunu kareye çeviriyorum
Tek taş yüzüğü, söz, nişan, evlilik halkalarını kare olarak yorumluyorum Tek taşı şimdiye kadar kuyumcudan alıyorduk Onu modern bir şekilde yorumlamaya çalışıyorum Gençlerin daha severek takabileceği bir forma getiriyorum

Gençler bunu sevdi mi?

Kare alyanslarımı gençler çok sevdi, bundan çok memnun görünüyorlar Gençler zaten altın takmaya da çok meyilli değiller Pembe altınla biraz alışıyorlar altın takmaya Çoğu genç müşterim benden altın bir takı alırken, “Aslında altın hiç sevmezdim, hayret bunu çok beğendim” diyor

Düğünde takılmak üzere modern mücevher alan oluyor mu?

Çok Genç bir evlilik olunca günlük hayatta kuyumcu işi mücevher pek takmıyor gençler Benim modern mücevherlerim günlük yaşam için tasarlanmış Genelde yakın arkadaşlarına takmak için benim mücevherlerimi alanlar çok oluyor
Benim tarzım köşeli, geometrik formları asimetrik bir düzende kullanıyorum Modern formda mücevher tasarlıyorum Turmarin mücevheri daha modern yapıyor Modelleri nostaljik bulan da oluyor

Fiyatlar ne kadar?

Herkes beğendiğini rahat rahat alsın, takabilsin istiyorum Bu nedenle fiyatları çok düşük tutuyorum Bunun için düşük ayar altın kullanıyorum Hatta bazı modellerin pırlantasızını yapıyorum Bazı altın yüzüklerin gümüş, bronz ve princini yapıyorum Yeterki insanlar alabilsin Çünkü insanlar alamayınca üzülüyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com