![]() |
Fatihte Bir Eski (mez) Yazı Mektebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Yar'e
|
![]() Fatihte Bir Eski (mez) Yazı MektebiHattat Yusuf Sezer, güzel sanatların içerisinde önemli bir yeri bulunan hat sanatını, hoşgörülü öğretim metoduyla otuz beş yılda tam beş bin öğrenciye ulaştırmış ![]() ![]() ![]() HAT SANATINDA 35 YIL Hattat Yusuf Sezer, hat sanatında otuz beş yılı geride bırakmanın mutluluğunu öğrencileriyle paylaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hattat Hamit'in "evlat eğer bu sanata hizmet edersen sana hakkımı helâl ederim" sözünün kendisini bu sanata iyiden iyiye bağladığını ifade eden sanatçı, güzel sanatlar içerisinde ayrı bir yeri bulunan hat sanatına hizmetini elleri kalemi tutabileceği âna kadar kararlı olduğunu söylüyor ![]() FATİH'TE BİR HAT OKULU ![]() Hattat Yusuf Sezer'in Fatih Adliye binası yakınlarında bulunan yazıhanesi, hat sanatının tatbikî olarak öğretildiği bir okul görünümünde ![]() ![]() ![]() "Bu sanat, usta çırak sistemiyle zamanımıza kadar geldi, bizden sonraki kuşakların bizden öğrendikleri güzel yazı sanatını layık olduğu mevkie götüreceklerine tüm benliğimle inanıyorum" diyen sanatçı, geleneksel sanatlarda sabrın çok önemli bir yeri bulunduğunu ifade ediyor ![]() 'HAT SANATI BİR DENİZDİR' Hattat Yusuf Sezer, "Geleneksel sanatlarda alçak gönüllülüğün oldukça önemli bir yeri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HER YIL EN AZ BİN ESER Yusuf Sezer, hat sanatı çevrelerinde velûd bir isim olarak tanınmakta ![]() ![]() "Hat sanatında laftan ve sözden çok işe önem vermek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() DÜNYA SANATÇISI Yusuf Sezer, uluslararası sanat camiası tarafından çalışmaları ilgiyle izlenen bir Türk hattatı olma özelliğine de sahip ![]() ![]() ![]() Geçtiğimiz yıllarda Amerika'da ve Peru'da açtığı sergilerle Atlantik ötesinde yaşayan sanatseverlerin beğenisini kazanan Sezer, Kanada Camii'nin kubbe-kuşak yazılarını yazmış ![]() Amerika Indiana Üniversitesi tarafından Üstad Hattat olarak seçilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() HEDEF 10 BİN ÖĞRENCİ Hat sanatını deri, kâğıt, ebru, papirus, cam ve seramik üzerine uygulayan sanatçı, Hattat Hamit'ten sonra hat sanatında en fazla eser veren ve öğrenci yetiştiren hattat olarak biliniyor ![]() ![]() İbrahim Ethem Gören/Dünya Bülteni
~ Seven, sevdiğinin sözünü, başkalarının sözüne tercih eder ![]() ~ Seven, sevdiğinin sohbetini, başkalarının sohbetine tercih eder ![]() ~ Seven, sevdiğini memnun etmeyi, başkalarını memnun etmeye tercih eder ![]() İmam Gazâli (r
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Fatihte Bir Eski (mez) Yazı Mektebi |
![]() |
![]() |
#2 |
bukett
|
![]() Cevap : Fatihte Bir Eski (mez) Yazı Mektebimüthiş birşey ya bende yazmayı çok isterdim
![]() |
Cevap : Fatihte Bir Eski (mez) Yazı Mektebi |
![]() |
![]() |
#3 |
Yar'e
|
![]() Cevap : Fatihte Bir Eski (mez) Yazı MektebiBen de bir ara çok heveslenmiştim ama bütün hevesim sadece kurs araştırmakla kalmıştı, her zamanki gibi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|