Mercimek Köftesi |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Mercimek KöftesiMercimek Köftesi Malzemeler: 1 Su Bardağı İnce Bulgur 2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek 4 Su Bardağı Su 2 Çay Kaşığı Tuz 2 Çay Kaşığı Pul Biber 5 Çay Kaşığı Kimyon 1 Demet Yeşil Soğan 1 Demet Maydanoz 3 Çay Kaşığı Salça 2 Çorba Kaşığı Margarin 1 Soğan Tarifi: Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim İçine salça ilave edip ateşten indirelim Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım![]() Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
Cevap : Mercimek Köftesi |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Mercimek KöftesiMercimek Köftesi 8 kişilik Malzeme: 1 su bardağı kırmızı mercimek 2 su bardağı su 1 su bardağı köftelik bulgur 1 tatlı kaşığı Tuz 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 demet maydanoz 1 demet taze soğan 1 adet limon 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tarifi Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra iyice süzün Orta boy bir tencerede 2 su bardağı su ile göz göz olup suyunu çekene kadar haşlayın Ocaktan alın ve bulguru ilave ederek tencerenin kapağını kapatın Yeterince şişmesi için yarım saat kadar bekletin Taze soğan ve maydanozları temizleyip ince kıyın Soğan ve sarımsağı kıyın ve yarım çay bardağı ayçiçeği yağı ile küçük bir tavada pembeleşene kadar kavurun Domates ve biber salçasını ilave edin Birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın Mercimekli karışım elinizin dayanabildiği kadar ılındıktan sonra kimyon, karabiber ve pulbiberini ekleyip tatlandırın Karışımı iyice yoğurun Kavurduğunuz soğanı ve kıyılmış yeşillikleri mercimekli karışıma ilave edip, limon suyu ve zeytinyağı ile tatlandırarak tekrar yoğurun Avucunuzda sıkarak şekil verin İsteğe göre marul yaprakları ile servis yapın![]() __________________
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|