Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunyalı, çorba, tarifi

Barbunyalı Çorba Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunyalı Çorba Tarifi



Barbunyalı Çorba Tarifi

Malzeme:
30 gram Teremyağ
2 çorba kaşığı mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı Bizim Barbunya
1 çay bardağı Bizim Kırık Pirinç
taze çekilmiş karabiber

Barbunyaları en az 6 saat öncesinden suda beklettikten sonra haşlayıp süzün Teremyağı tencerede eritip mısır ununu kavurun Azar azar sıcak sütü ekleyerek sos kıvamına gelene dek kavurmaya devam edin Suda eritilmiş et suyunu ve kalan sıcak suyu ekleyin Birkaç taşım kaynayınca yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin Pirinci, doğranmış pazı yapraklarını ve diri kıvamda haşlamış olduğunuz barbunyaları ilave edin Pirinçler yumuşayana ve çorbanın kıvamı yoğunlaşana dek pişirin Ocaktan alın Taze çekilmiş karabiberle tatlandırın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.