Bahar Çorbasi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahar Çorbasi TarifiBahar Çorbasi MALZEMELER 2 ½ lt (10 bardak) et suyu 125 gr (1 bardak silme) un 100 gr (4 yemek kasigi tepeleme) tereyagi veya margarin 1 küçük boy havuç 1 küçük boy kereviz 1 küçük boy kabak 1 avuç taze fasulye 1 çay kasigi kirmizi biber-tuz Terbiyesi: 1 ½ adet limon 3 adet yumurta sarisi YAPILIŞ TARİFİ 1-Sebzeleri ayikalayip nohut büyüklügünde dograyin Üzerini örtecek kadar sicak su ve 2 çay kasigi tuz katarak yavas yavas kaynatip 30 dk pisirin 2-Yagla unu biraz kavurun, et suyunu azar azar katip yedirin (Et suyunu katarken tencereyi atesten alin ve çok iyi karistirarak yedirin Aksi halde karisim pürtüklü olabilir), 5-10 dakika kaynatip sebzeleri koyun 3-Üç yumurta sarisini limon suyu ve suyla karistirip çorbaya katin Üzerine kirmizibiber ekin
|
|
|
|