![]() |
Batırık (Karaman) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Batırık (Karaman) TarifiBatırık (karaman) tarifi Malzemeler2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı rendelenmiş domates 2 adet rendelenmiş kuru soğan 1 dolu çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 su bardağı tahin yarım demet maydanoz 1,5 tatlı kaşığı tuz Hazırlanısı Bulgurun üzerine domates, soğan eklenir, bulgur yumuşayana kadar ovulur ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Batırık daha fazla domates kullanılarak ve buz eklenerek sıvı şekilde yaz aylarında çorba gibi tüketilir ![]() |
![]() |
![]() |
|