![]() |
Soğuk Kuşkonmaz Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğuk Kuşkonmaz Çorbası TarifiSoğuk Kuşkonmaz Çorbası Tarifi 500 gr kuşkonmaz (kazınıp, yıkanmış ve de doğranmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı un 1 litre (5 su bardağı) tavuk suyu 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı hindistancevizi 250 gr (1 su bardağı) krema Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları katarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşaK ve pembe olana kadar kavurunuz ![]() Tencereyi ateşten indirip, tahta kaşıkla unu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sürekli karıştırarak çorbayı kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, çorbayı, orta boy bir kasenin üstüne oturtulmuş ince süzgeçten süzünüz ![]() ![]() Çorbaya kremayı katıp, soğutulmuş büyük bir çorba kasesine (yada küçük kaselere) boşaltınız ![]() ![]() Not: Soğuk kuşkonmaz çorbasını kabuklu ekmek yada grisini ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|