![]() |
Marie Antoınette Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marie Antoınette Çorbası TarifiMarie Antoınette Çorbası Tarifi 750 gr havuç (kabukları kazınıp dilimlenmiş) 3+3/4 su bardağı tavuk suyu 2 tatlı kaşığı tuz 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı un 2 tatlı kaşığı domates salçası 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Havuçları orta boy bir tencereye koyup üstlerini tavuk suyuyla örtünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağı büyük bir tencerede orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayınca, tencereyi ateşten indirip, domates salçası ve kremayı katarak, iyice karışana kadar hızlı hızlı karıştırınız ![]() Tencereyi ağır ateşe oturtup çorbayı kaynatmadan ısıtınız ![]() ![]() Çorbayı servis kasesine boşaltıp, üstüne kıyılmış maydanoz serperek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|