Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, fiyonk, tarifi

Fiyonk Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fiyonk Çorbası Tarifi



2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Çorba için:

150 gr kıyma

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı salça

6 su bardağı su

Hamur yoğrulur, bol unlu zeminde, oklavayla bıçak sırtı kalınlığında açılır Sonra 3*3 büyüklüğünde kare kare kesilir Karelerin ortasından büzüştürerek fiyonk şekli verilir Bir kağıt havlunun üzerine unuyla birlikte konur, kısa süre kuruması sağlanır Bu arada ince kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir Üzerine kıyma eklenir Kıyma suyunu bırakıp çekince salça eklenir Tuz ve sıcak su ilave edilir Çorba kaynamaya başlayınca fiyonklar atılır Fiyonklar çorbanın yüzüne çıkınca olmuş demektir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.