Çatal Çorbası Tarifi (Amasya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatal Çorbası Tarifi (Amasya)1 su bardağı yeşil mercimek 1/3 su bardağı arpa şehriye 4 - 5 yemek kaşığı yoğurt Tereyağı Nane Tuz Mercimekler ayıklayıp yıkanır ve üzerine 3 - 4 parmak kadar geçecek kadar su ekleyip haşlanır Pişmesine yakın arpa şehriye eklenir İkisi de pişince bir kapta yoğurdu sulandırılır Sulandırılan yoğurda 1 kepçe çorbanın suyundan ilave edilir Yoğurdu biraz ılıştırdıktan sonra çorbaya, bir yandan karıştırarak ilave edilir En son tuzunu eklenir Çorba yoğurt ısınana kadar kaynatılır ve ocaktan alınır Üzerine naneli tereyağı gezdirerek servis yapılır
|
|
|
|