Kremalı Bezelyeli Patates Çorbası |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Bezelyeli Patates ÇorbasıKremalı Bezelyeli Patates Çorbası Malzeme 4 adet patates 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı bezelye 1 su bardağı mısır 2 adet havuç 1 adet kuru soğan 6 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 3 diş sarımsak Yarım demet dere otu 1 kutu krema=200ml Tuz-karabiber Hazırlanışı Sarımsakları kıyınız Dere otunu ayıklayıp, kıyınız Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin Patateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, kararmamalrı için su dolu bir kasede bekletiniz Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Bezelye ve mısırları sıcak su da 5 dak haşlayıp, süzün Derin bir tencerenin içinde yağı kızdırıp, içine piyazlık doğranmışkuru soğanları, kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra içine rendelenmiş havuçları , bezelyeleri, mısırları, doğranmış patatesleri, ilave edip, sote etmeye devam edin En son olarak içine kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz- karabiberi ilave edip, çorbayı kaynatınız Çorba pişerken küçük bir kasede kremayı ve kıyılmış dere otunu karıştırınız Çorbayı ateşten indirmeden önce dere otlu kremayı karıştırıp, çorbayı kaynatmadan ateşten alıp, sıcak olarak servis ediniz |
|