Analı Kız ( Hatay ) Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Analı Kız ( Hatay ) TarifiAnalı Kız ( Hatay ) Tarifi MALZEMELER (köfte için) 250 gr dövülmüş yağsız et 250 gr ince bulgur 250 gr iç yağ 1 yemek kaşığı salça biber 1 yemek kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz MALZEMELER (çorba için) ½ bardak pirinç ½ kğ tuzlu yoğurt 2,5 litre su MALZEMELER (şiş börek için) 1 kuru soğan ½ un 250 gr yağsız kıyma 1 kuru soğan Karabiber Tuz YAPILIŞI Bulgur su ile ıslatılarak 2 saat bekletilir Bu süre sonunda bulgur kıyma makinesi ile 2 defa çekilir Çekilmiş bulgura kimyon, soğan rendesi, tuz, salça biber ve dövülmüş et katılarak elle yoğurulur Hazırlanan karışım ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak içleri baş parmak yardımı ile oyulur Daha önceden hazırlanan dövülmüş iç yağı, toz biber ve nan e karışımı, oyulan köftelerin içine doldurularak ağızları kapatılır Şiş börek ise un, tuz ve suyla katı bir hamur haline getirilir Oklava ile orta kalınlıkta açılır Küçük karelere bölünür Hafif ateşte kavurduğumuz kıymaya rendelenmiş soğan eklenip kavurmaya devam edilir Pişmeye yakın karabiber ve tuz eklenerek soğumaya alınır Soğuyan etten az miktarda alınarak kesilen küçük karelerin içlerine konulur İki ucu birleştirilip üçgen şeklinde kapatılarak tepsiye dizilir Daha sonra pirinç suda haşlanır Tuzlu yoğurt ilave edilir Çorba kaynarken önce hazırlanmış köfteler, biraz sonra da şiş börek hamurları atılır 20 dk kaynadıktan sonra üzerine nane serpilerek servis yapılır |
|