Et Suyu (Koyun Başından) Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Suyu (Koyun Başından) TarifiEt Suyu (Koyun başından) Kullanılacak malzeme: 13 bardak (3 lt 250 gr) su, 1 iri koyun başı, 1 baş iri soğan, 1 iri havuç, 1 demet kök maydanoz, 1/4 pırasa, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı tuz Yapılışı: Bir tencereye su, derisi ayıklanmış ve temizlenmiş koyun başı, kabukları ayıklanmış soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarmısak ve tuz konur, sonra tencere açık olarak ateşe oturtulur Su ısınınca yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır Tencerenin kapağı örtülür ve ikibuçuk saat kadar kaynatılır Baş pişince bir tabağa çıkarılır Tenceredeki su da ince bir süzgeçten geçirilir Böylece baş suyu yemeklerde kullanılmaya hazır duruma gelmiştir Elde edilen suyun 8-9 bardak kadar olması gerekir |
|