Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balik, suyu, tarifi

Balik Suyu Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balik Suyu Tarifi



BALIK SUYU

MALZEMESI:
Yarım kilo iri balıkların başı, kuyruğu, kemiği veya 1 kg kırlangıç balığı
1 kahve fincanı sirke
2 adet sarmısak 6 su bardağı su 1 baş soğan
1 adet havuç 1 adet kök kereviz Yeterince maydanoz, tuz, karabiber, defne yaprağı

YAPILIŞI:
Genişçe ve derin bir tencereye ayıklanmış yıkanmış balık parçalarını veya kırlangıç balığı parçalarını koyunuz Üzerine, bir tül torba içinde, defne yaprağı, maydanoz, beşe bölünmüş soğan, kereviz ve havuç parçalarını koyunuz Tuz ve karabiber ilave edip, suyunu koyunuz Ağzı açık olarak kaynatmaya başlayınız Orta hararetli ateş üzerinde 30-45 dakika kaynattıktan sonra ateşten indiriniz Tencerede suyu soğutunuz Bir tel süzgeçle balık parçalarından suyunu ayırınız Tül torbayı balık parçalarından ayırınız Ayırdığınız balık suyunu, çorba yapımında, etleri de ayıklayıp üzerine limon, zeytinyağ gezdirip söğüş olarak ikram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.