Balik Suyu Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balik Suyu TarifiBALIK SUYU MALZEMESI: Yarım kilo iri balıkların başı, kuyruğu, kemiği veya 1 kg kırlangıç balığı 1 kahve fincanı sirke 2 adet sarmısak 6 su bardağı su 1 baş soğan 1 adet havuç 1 adet kök kereviz Yeterince maydanoz, tuz, karabiber, defne yaprağı YAPILIŞI: Genişçe ve derin bir tencereye ayıklanmış yıkanmış balık parçalarını veya kırlangıç balığı parçalarını koyunuz Üzerine, bir tül torba içinde, defne yaprağı, maydanoz, beşe bölünmüş soğan, kereviz ve havuç parçalarını koyunuz Tuz ve karabiber ilave edip, suyunu koyunuz Ağzı açık olarak kaynatmaya başlayınız Orta hararetli ateş üzerinde 30-45 dakika kaynattıktan sonra ateşten indiriniz Tencerede suyu soğutunuz Bir tel süzgeçle balık parçalarından suyunu ayırınız Tül torbayı balık parçalarından ayırınız Ayırdığınız balık suyunu, çorba yapımında, etleri de ayıklayıp üzerine limon, zeytinyağ gezdirip söğüş olarak ikram ediniz |
|