Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Pirinç Çorbası TarifiMalzemeler
Ayıklanıp yıkanmış pirinç, et suyu içerisinde iyice haşlanır ve tuzu konur Ayrı bir kapta yumurta sarıları çırpılır; limon suyu ve un ilavesi ile tekrar çırpılarak bir buçuk bardak soğuk su ile sulandırılır Kaynayan çorbaya ilave edilerek, ateşten alınır |
Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Pirinç Çorbası TarifiÖlçüleri : 12 Bardak et suyu 2-2,5 Çorba k dolusu un 2 Tane taze yumurta 1,5 Limon 1/2 Bardak pirinç 1 Kahve k kırmızı biber 2 Ceviz kadar yağ ve tuz Hazırlanması 1) Ayıklanıp yıkanmış pirinci bir tencerede et suyu ile hafif ateşe koyup, gereği kadar tuz atınız Kaynatarak, pirinç taneleri uzaymcaya kadar pişiriniz 2) Terbiyesi : Çorbanın sofraya alınmasından 5-10 dakika önce, un ve limon suyunu bir kaba koyup, içine yumurtaları kırmız Bir telle iyice ezip 1 bardak su ile sulandırdıktan sonra kaynamakta olan çorbaya ilâve ediniz Bu sırada pirinç tanelerinin kırılmamasma dikkat ederek karıştırıp, ateşte birkaç dakika daha tutunuz Sonra dağıtım kâsesine boşaltıp, üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biberi gezdiriniz |
|