Havuç Ve Portakal Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Ve Portakal Çorbası TarifiHavuç ve portakal çorbası tarifi Malzemeler: 500 gram havuç, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 adet küçük boy soğan (irice doğranmış), Yarım su bardağı portakal suyu, 4 su bardağı sebze suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, Tuz, beyaz biber ve krema Hazırlanışı: Havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın Zeytinyağı ile 10 dakika hafif ateşte kavurun Soğan, portakal suyu ve sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve beyaz biberi ekleyin Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin Pişen çorbanızı ılınıncaya kadar soğutun ve el blenderınden geçirerek, akışkan bir kıvama getirin Krema ile tatlandırın |
|