|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| için, iftar, sarması, tarifi, tarifleri, yaprak, yemek, zeytinyağlı |
İftar İçin Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifiİftar İçin Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Malzemeler: 300-350 gr taze asma yaprağı veya 500 gr salamura yaprak 1,5 su bardağı pirinç 2 orta boy kuru soğan 2 domates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 su bardağı kadar ılık su 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane Yapılışı: Taze yaprakları kaynar suda haşlayıp süzgece çıkarın Salamura yaprak kullanıyorsanız, sıcak suda 15 dakika bekletip süzgece alın![]() 2 Pirinci yıkayıp süzün 10 dakika kadar ılık suda bekletip iyice yıkayın ve tekrar süzün![]() 3 Soğanı ince ince doğrayıp bir tavaya alın Biraz tuz ve tozşekeri ekleyip yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun Üzerine pirinci ilave edip 2-3 kez karıştırarak 1 dakika kadar kavurup ocaktan alın Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın![]() 4 Domates, tuz, kalan zeytinyağını, karabiber ve naneyi pirince ilave edip güzelce karıştırın![]() 5 Yaprakları tek tek açıp ortasına 1 tutam iç koyup kapatarak parmak şeklinde sarın Yayvan bir tencerenin dibini yaprakla kaplayıp sarmaları yan yana sıkı bir şekilde yerleştirerek dizin Üzerlerine uygun boyda bir porselen tabak kapatıp 2 bardak ılık su ilave edin ve ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ocağı kapatıp tabağı alın ve üzerine 1-2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın
|
|
|
|