İftar İçin Yemek Tarifleri Çarşaf Böreği |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Çarşaf BöreğiÇarşaf böreği malzemeleri: 1 su bardağı ılık süt, Yarım su bardağı ılık su, 1~2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 10 gr yaş maya, 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı toz şeker, 35~4 su bardağı un, 400 gr beyaz peynir Yağlamak için: 50 gr eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı ayçiçek yağı üzeri için: 1 yumurta sarısı Çarşaf böreği hazırlanışı: Mayayı toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin Süt, ayçiçek yağı, un ve tuz ekleyerek yoğurun 8 bezeye ayırın Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini tereyağı ve ayçiçek yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin 8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin 30 dakika mayalanması için bekletin Yağ karışımından artan 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin Fırçayla böreğin üzerine sürün öncede ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Sıcak servis yapın Çarşaf böreği artık hazır, afiyet olsun |
|