İftar İçin Tatlı Tarifleri Tokat Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Tatlı Tarifleri Tokat Tatlısı Tarifiİftar İçin Tatlı Tarifleri Tokat Tatlısı Tarifi Malzemeler 2 adet siyah kayısı, 2 adet kuru incir, 4 adet kuru kayısı, 2 adet kuru erik, 1 çorba kaşığı pekmez, 1 çorba kaşığı tahin, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 çorba kaşığı Sütaş Tereyağı, 1 çay bardağı ceviz içi, 2 adet çilek Yapılışı Siyah kayısı, incir, kuru kayısı ve kuru eriği jülyen doğrayın Yapışmaz yüzeyli tavaya tereyağı koyun ve yağ eriyince doğradıklarınızı ekleyin Biraz kızarmaya başlayınca limon suyu ve biraz da su ilave edin Pekmez, nar ekşisi ve tahin ekleyip iki dakika kaynattıktan sonra suda beklettiğiniz kuş üzümünü de karıştırın Sıcak olarak tabağa alın Üzerini dondurma, ceviz içi ile süsleyin Çilek ve çikolata sos ile servis yapın |
|