İftar İçin Tatlı Tarifleri Nevzine Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Tatlı Tarifleri Nevzine Tatlısı Tarifiİftar İçin Tatlı Tarifleri Nevzine Tatlısı Tarifi Malzemeler 125 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı tahin 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ceviziçi (dövülmüş) 5-6 su bardağı un Şerbeti İçin; 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu TARİF Öncelikle şerbet için su ve şekeri karıştırıp kaynatın Kaynayınca içine limon ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın Tereyağını eritin Un hariç tüm malzemeleri ekleyin 5 bardak un ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın Hamur ele yapışıyorsa tekrar un ekleyip sert bir hamur elde edin Hazırladığınız tatlı hamurunu borcama düzgün bir şekilde yayıp üzerine çatalla enine ve boyuna çizerek şekil verin ve dilimleyin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında güzelce kızarana kadar pişirin Tatlı sıcakken soğumuş şerbeti tatlıya dökün Soğuduktan sonra servis yapın |
İftar İçin Tatlı Tarifleri Nevzine Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Tatlı Tarifleri Nevzine Tatlısı Tarifiİftar İçin Tatlı Tarifleri Nevzine Tatlısı Tarifi Nevzine, Kayseri Mutfağına ait yöresel bir tatlıdır… MALZEMELER: HAMURU: 5 su bardağı un 250 gr tereyağ( eritilmiş) 200 gr ceviz 3 kaşık tahin 1 tane yumurta Yarım nescafe fincanı süt ŞERBETİ: 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su Yarım su bardağı üzüm pekmezi YAPILIŞI: Öncelikle şeker ile su suyu bir tencereye koyup eridikten sonra 5 dk kaynatıp altını kapatıyoruz Ilıyınca pekmezi koyup bekletiyoruz Tepsiye unu koyup ortasından havuz gibi açıp ceviz hariç tüm malzemeleri koyuyoruzYumuşak bir hamur elde edene kadar yoğruyoruzCevizide katıp biraz daha yoğuruyoruzTepsiye iyice bastırarak yayıyoruz Fırında 180 derecede üstü hafif kızarana kadar pişiyoruz Sıcakken soğuk şerbeti döküyoruzKare kare kesip servis yapıyoruz |
|