İftar İçin Yemek Tarifleri İçli Köfte Bingöl Usulü Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri İçli Köfte Bingöl Usulü Tarifiİftar İçin Yemek Tarifleri İçli Köfte Bingöl Usulü Tarifi Malzemeler 4 su bardağı köftelik ince bulgur, 1 kilo yağsız kıyma (iki kez çekilmiş), Yarım kilo yağlı kıyma, Aldığı kadar su, 1 adet yumurta, 4 adet soğan, 3 çorba kaşığı Sütaş Tereyağı, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası, 8 damla limon suyu, 1 çorba kaşığı pulbiber, 1 çorba kaşığı ufalanmış reyhan, Karabiber4 su bardağı köftelik ince bulgur, 1 kilo yağsız kıyma (iki kez çekilmiş), Yarım kilo yağlı kıyma, Aldığı kadar su, 1 adet yumurta, 4 adet soğan, 3 çorba kaşığı Sütaş Tereyağı, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası, 8 damla limon suyu, 1 çorba kaşığı pulbiber, 1 çorba kaşığı ufalanmış reyhan, Karabiber Yapılışı İç malzemesini hazırlamak için soğanları ince kıyın; tereyağını, yağlı kıymayı ve soğanları tavaya alıp kavurun Yarım çorba kaşığı domates salçası, yarım çorba kaşığı biber salçası, pul biber, reyhan, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin Ateşten alıp soğutmaya bırakın Elinizle top şekline getirip buzlukta 1 saat bekletin Yağsız kıymayı bir tepsiye alıp bulguru ilave edin Yumurta ve bir miktar tuz ekleyin Azar azar su serperek hamur kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun Yoğurduğunuz köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın Elinizde başparmağınız içinde kalarak incelterek şekil verip içli köftenin dışını hazırlayın Ortasındaki boşluğa donmuş olan iç malzemeden bir tatlı kaşığı doldurarak köfteyi kapatın Hepsini bu şekilde hazırlayıp un serpilmiş tepsiye dizin Geniş bir tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatın Limon suyunu ekleyin Köfteleri, dörder-beşer, tencereye alıp 10 dakika kadar haşlayın, kevgirle çıkartın Sıcak olarak servis yapınİç malzemesini hazırlamak için soğanları ince kıyın; tereyağını, yağlı kıymayı ve soğanları tavaya alıp kavurun Yarım çorba kaşığı domates salçası, yarım çorba kaşığı biber salçası, pul biber, reyhan, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin Ateşten alıp soğutmaya bırakın Elinizle top şekline getirip buzlukta 1 saat bekletin Yağsız kıymayı bir tepsiye alıp bulguru ilave edin Yumurta ve bir miktar tuz ekleyin Azar azar su serperek hamur kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun Yoğurduğunuz köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın Elinizde başparmağınız içinde kalarak incelterek şekil verip içli köftenin dışını hazırlayın Ortasındaki boşluğa donmuş olan iç malzemeden bir tatlı kaşığı doldurarak köfteyi kapatın Hepsini bu şekilde hazırlayıp un serpilmiş tepsiye dizin Geniş bir tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatın Limon suyunu ekleyin Köfteleri, dörder-beşer, tencereye alıp 10 dakika kadar haşlayın, kevgirle çıkartın Sıcak olarak servis yapın |
|